icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Veelgestelde vragen over PrimeVal Gelatinaat voor paarden


Wat is gelatinaat en hoe werkt het?

PrimeVal Gelatinaat bestaat voor 66,57% uit collageenhydrolysaat, dat een bijzonder aminozurenspectrum bevat. Aminozuren verbinden zich met elkaar in ketens waarvan duizenden combinaties mogelijk zijn. Veel van deze combinaties komen overeen met een soort eiwit dat zich in het paardenlichaam bevindt. De bijzondere aminozurenketen van PrimeVal Gelatinaat correspondeert met die van het kraakbeen in de gewrichten van het paard en is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel, de hoeven, botten, pezen, banden en de huid. PrimeVal Gelatinaat versus glucosamine Zonder afbreuk te doen aan de betekenis van glucosamine voor het kraakbeen, dient vermeld te worden dat Gelatinaat een bredere werking heeft in het lichaam dan glucosamine alleen. Glucosamine is naast chondroïtine, msm zwavel, omega vetzuren, calcium, koper magnesium en ijzer, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor het kraakbeen. Gelatinaat is echter tevens actief in het bot, banden en pezen, de hoeven en de haren; dus in feite in het gehele paard, met uitzondering van zijn spieren.

 

Hoe moet ik Gelatinaat aan mijn paard geven?

U kunt de PrimeVal producten eenvoudig door het voer mengen. PrimeVal Gelatinaat kunt u met een beetje water of met PrimeVal Omega 3-6-9 door het voer mengen.

 

Kan ik mijn veulen ook Primeval Gelatinaat geven?

Ja, u kunt starten met PrimeVal Gelatinaat zodra het veulen niet meer bij de merrie drinkt.

 

Mag ik Primeval Gelatinaat aan mijn drachtige merrie geven?

Ja, dat is geen enkel probleem en is zelfs ten zeerste aan te bevelen tijdens de laatse drie maanden van de dracht ter ondersteuning van het skelet van het ongeboren veulen. U kunt PrimeVal Gelatinaat gedurende de hele dracht en lactatieperiode geven.

 

Mag ik Primeval Gelatinaat aan mijn paard geven in combinatie met MSM en Glucosamine?

Ja, MSM en Glucosamine zijn prima te gebruiken naast PrimeVal Gelatinaat.

 

Mag ik Primeval Gelatinaat geven aan mijn paard in combinatie met pijnstillers en antibiotica?

Ja, het gebruik van PrimeVal Gelatinaat in combinatie met pijnstillers als paracetamol en NSAID’s is geen probleem. Ook bij antibiotica is het gebruik van PrimeVal Gelatinaat geen probleem. Er zal geen wisselwerking (interactie) optreden met de voedingssupplementen. Als uw paard een geneesmiddel gebruikt waarvan u twijfelt of u hier een voedingssupplement naast kunt gebruiken, is het raadzaam om voor gebruik contact op te nemen met uw dierenarts.

 

Wat is het verschil tussen Primeval Gelatinaat en de werking van Glucosamine?

PrimeVal Gelatinaat werkt anders dan glucosamine; is beter dan glucosamine. PrimeVal Gelatinaat heeft een bredere werking op het kraakbeen dan glucosamine. Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen en voor bijna 30% uit proteoglycanen. Glucosamine werkt uitsluitend op de proteoglycanen, wat overeenkomt met bijna 30% van het kraakbeen. Het innovatieve PrimeVal Gelatinaat werkt dus op bijna 100% van het kraakbeen, namelijk op zowel het collageen als de proteoglycanen. Wat is Gelatinaat en hoe werkt het?