icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Veelgestelde vragen over PrimeVal Gelatinaat Hond


PRIMEVAL GELATINAAT

 

Wat is gelatinaat en hoe werkt het?

PrimeVal Gelatinaat bestaat voor 66,57% uit collageenhydrolysaat, dat een bijzonder aminozurenspectrum bevat. Aminozuren verbinden zich met elkaar in ketens waarvan duizenden combinaties mogelijk zijn. Veel van deze combinaties komen overeen met een soort eiwit dat zich in het hondenlichaam bevindt. De bijzondere aminozurenketen van PrimeVal Gelatinaat correspondeert met die van het kraakbeen in de gewrichten van de hond en is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel, de nagels, botten, pezen, banden en de huid. PrimeVal Gelatinaat versus glucosamine Zonder afbreuk te doen aan de betekenis van glucosamine voor het kraakbeen, dient vermeld te worden dat Gelatinaat een bredere werking heeft in het lichaam dan glucosamine alleen. Glucosamine is naast chondroïtine, msm zwavel, omega vetzuren, calcium, koper magnesium en ijzer, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor het kraakbeen. Gelatinaat is echter tevens actief in het bot (botdichtheid en breuken), banden en pezen (verrekking), de nagels (scheuren) en de haren; dus in feite in de gehele hond, met uitzondering van zijn spieren.

 

Mijn hond heeft (nog) geen klachten, kan ik wel al Primeval Gelatinaat gebruiken?

Ja! PrimeVal Gelatinaat kan uitstekend preventief ingezet worden.

 

Moet mijn hond zijn leven lang Primeval Gelatinaat gebruiken?

In de meeste gevallen is het resultaat zo positief, dat baasjes ervoor kiezen hun hond blijvend PrimeVal Gelatinaat te geven. U kunt dan wel teruggaan naar de onderhoudsdosering. Hoeveel schepjes dit zijn is voor elke hond verschillend. Het hangt af van het gewicht van de hond en de ernst van de klachten. Probeert u uit bij welke dosering de klachten wegblijven.

 

Hoe snel merk ik resultaat van Primeval Gelatinaat bij mijn hond?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zowel de soort aandoening, de ernst van de klachten en de leeftijd van de hond spelen hierbij een rol. De ervaring leert echter dat veelal tijdens het gebruik van de eerste verpakking PrimeVal Gelatinaat een verbetering van klachten optreedt.

 

Kan ik Primeval Gelatinaat aan mijn drachtige hond geven?

PrimeVal Gelatinaat is zeker geschikt voor drachtige honden, sterker nog, het ondersteund de goede ontwikkeling van de foetus. Tevens geeft het ondersteuning aan de conditie van de drachtige teef dus wij adviseren Gelatinaat zeker te geven tijdens de dracht.

 

Wat is het verschil tussen Primeval Gelatinaat en de werking van Glucosamine?

PrimeVal Gelatinaat werkt anders dan glucosamine; is beter dan glucosamine. PrimeVal Gelatinaat heeft een bredere werking op het kraakbeen dan glucosamine. Kraakbeen bestaat voor 70% uit collageen en voor bijna 30% uit proteoglycanen. Glucosamine werkt uitsluitend op de proteoglycanen, wat overeenkomt met bijna 30% van het kraakbeen. Het innovatieve PrimeVal Gelatinaat werkt dus op bijna 100% van het kraakbeen, namelijk op zowel het collageen als de proteoglycanen. Wat is Gelatinaat en hoe werkt het?

 

 

Mijn hond heeft diabetes, kan ik Primeval Gelatinaat geven?

PrimeVal Gelatinaat heeft geen invloed op diabetes en/of de bloedglucosespiegel. Het gebruik van PrimeVal Gelatinaat door honden met diabetes is dan ook geen probleem.

 

Mijn hond heeft Spondylose, kan Primeval Gelatinaat verlichting geven?

Spondylose is als aandoening verwant aan artrose. Primeval Gelatinaat kan zeker met resultaat bij spondylose worden ingezet. Het is zeer goed mogelijk dat PrimeVal Gelatinaat verlichting brengt en dat u merkt dat uw hond minder pijn heeft. Effect kan sneller merkbaar zijn, maar wij adviseren om PrimeVal Gelatinaat minimaal 3 maanden te geven om te bekijken of het een gunstig effect heeft op de klachten bij uw hond.