icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Orthomoleculaire voer suppletie


Orthomoleculaire geneeskunde is er op gericht het lichaam met de benodigde voedingsstoffen aan te vullen tot de juiste hoeveelheden, zodat het lichaam optimaal gezond kan blijven.

Het lichaam moet via de voeding alles opnemen wat het nodig heeft aan brandstoffen (koolhydraten en vetten), aan bouwstoffen (eiwitten en vetten) en aan regulerende en beschermende stoffen (vitamines, mineralen en aminozuren). Als het lichaam te weinig, eenzijdige of onvolwaardige voeding krijgt aangeboden, zal het bepaalde functies niet meer kunnen uitoefenen en zal dit op langere termijn leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Factoren als vervuiling, straling, stress, e.d. kunnen dit proces nog versnellen.

Via orthomoleculaire voeding en suppletie kan deze negatieve spiraal worden omgebogen. Het lichaam krijgt de voedingsstoffen die het nodig heeft om alle biochemische processen uit te voeren, eventuele lichaamsvreemde stoffen (als gevolg van medicijnen, bestraling, enz.) uit te scheiden en reserves op te bouwen.