icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Voorkom een winterdip met vitamines en mineralen

Gepost door Manon Bolhuis op

Voorkom een winterdip met vitamines en mineralen

De herfst is in volle gang. De weersomstandigheden veranderen en daarmee waarschijnlijk de voeding en verzorging van je paard ook. In het najaar verandert de samenstelling in het gras of komt je paard misschien meer op stal of in een paddock te staan. Dat betekent een wisseling in het rantsoen en de dagelijkse beweging. Om te zorgen dat je paard toch voldoende voeding, vitamines en mineralen binnen krijgt kun je deze veranderingen opvangen met het geven van (meer) ruwvoer, krachtvoer en/of supplementen.

Het lichaam verbruikt meer energie

De behoeftes van je paard hangen af van de leeftijd, grootte, arbeid, het geslacht en karakter. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je paard zich aan het voorbereiden is op de winter en dus gaat verharen, wat ook extra energie kost. Om te voorkomen dat hij een dikke wintervacht krijgt, kun je het beste op tijd beginnen met het opdoen van een deken.

Daarnaast is de kans op kwaaltjes in de herfst bij je paard net als bij ons groter. Het is daarom extra belangrijk dat je paard voldoende vitaminen en mineralen krijgt om fit en gezond te blijven. Zo hou je de weerstand van je paard op peil in deze vaak natte en koude periode van het jaar. Maar hoe doe je dat?

Geen gras, is minder vitamine E en Selenium

Komt je paard na een periode van weidegang weer terug op stal of in de paddock, dan is het goed om vitamine E en Selenium aan te vullen. Dit haalt je paard normaal uit het verse gras in de wei en is belangrijk voor een goed immuunsysteem. Om je paard hierbij te ondersteunen biedt PrimeVal Vitality ESL. Dit supplement vult deze tekorten aan, kun je dagelijks geven en is een goede ondersteuning met waardevolle voedingsstoffen voor de spieren van het sportpaard en de algehele gezondheid. Dit product onderhoudt gezonde cellen en weefsels en draagt bij aan een goed immuunsysteem. Daarnaast beschermt vitamine E en Selenium cellen tegen oxidatieve stress en hebben een gunstige invloed op de bloedvaten.

Extra ondersteuning met multivitaminen

Voor het behouden van een goede weerstand heeft je paard voldoende vitaminen- en mineralen nodig. PrimeVal Multivitamin voorkomt een winterdipje. Dit vloeibare complete multivitaminen supplement draagt bij aan de dagelijkse behoefte van vitaminen en mineralen. De juiste verhouding vitamines in het supplement zorgen dat het lichaam optimaal blijft functioneren. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid, weerstand en immuunsysteem van je paard. Dit product een welkome aanvulling als je paard ziek is geweest, weinig krachtvoer krijgt of veel lichamelijke inspanning moet verrichten.

Kijk naar je paard

Blijf te allen tijde goed naar je paard kijken hoe hij er uit ziet en hoe hij zich gedraagt om veranderingen waar te nemen. Als je je paard goed kent weet je precies wanneer hij zich iets minder goed voelt. De vacht wordt misschien wat doffer, er is wat minder energie, hij valt af of de mest verandert. Het zijn tekenen dat je paard misschien een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen heeft. Een langdurig tekort kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van je paard en kan er voor zorgen dat je paard makkelijker vatbaar is voor ziektes.

Het is daarom goed om de tekorten van je paard aan te vullen met supplementen. Zorg hierbij wel dat je paard altijd schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft en voldoende goede kwaliteit ruwvoer krijgt. Houdt altijd de voorgeschreven dosering op de verpakking van het supplement aan voor het beste resultaat. 

Daarnaast is beweging ook erg belangrijk voor de gezondheid van je paard, te weinig beweging kan een negatieve invloed hebben. Staat je paard in de winter meer op stal? Probeer hem dan op een andere manier toch wat extra beweging en afleiding te geven.

Oudere post nieuwere post