icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Omega olie 3-6-9 voor een glanzende vacht

Gepost door Emmy Poppelaars op

Omega olie 3-6-9 voor een glanzende vacht

Om te zorgen dat je paard een gezonde en glanzende vacht heeft kun je olie aan het rantsoen toevoegen. De vetzuren in olie helpen de vacht in een mooie conditie te houden en daarnaast is een hele gezonde dagelijkse aanvulling met vele voordelen. Zo heeft het een positieve invloed op de algehele conditie en is het een goede ondersteuning voor de weerstand of tijdens stressvolle situaties. Tevens is omega olie een goede energiebron voor sportpaarden.

Wat krijgt je paard binnen?
Het is belangrijk om te weten wat je paard al binnen krijgt aan vetzuren. Staat je paard op het gras, dan krijgt hij al omega 3 en 6 vetzuren binnen. Staat je paard 24/7 op de wei dan is een aanvulling niet nodig. Krijgt je paard alleen hooi, droog of beperkt gras dan is het goed om het nodige aan te vullen. Wanneer gras wordt gedroogd gaat het grootste deel van de omega vetzuren namelijk verloren.

Kijk ook naar de vetzuren die zijn toegevoegd aan je krachtvoer. Veel producten op basis van granen zoals muesli en brokken bevatten al veel oliën. Dit zijn vaak oliën die veel omega 6 vetzuren bevatten. Ga je daaroverheen ook nog een andere olie met omega 6 vetzuren toevoegen dan kan het zijn dat je paard te veel omega 6 krijgt en dit kan juist een slechte invloed hebben. Te veel omega 6 heeft namelijk een ontstekingsbevorderende werking, is weerstand verminderend, slecht voor het herstel van spieren, verminderd de vruchtbaarheid en geeft een grotere kans op insulineresistentie. Kijk dus goed naar het rantsoen van je paard voordat je een olie gaat toevoegen.

Unieke samenstelling
PrimeVal Omega 3-6-9 bestaat uit een unieke samenstelling van verschillende oliën die allemaal over specifieke eigenschappen beschikken. Ze onderscheiden zich qua vetzuursamenstelling, antioxidanten, vitamines en mineralen van elkaar. Daarnaast is het uniek omdat het alle 3 omega vetzuren bevat. Maar waarom heb je deze 3 omega vetzuren nodig? Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor de algehele gezondheid en vooral voor de spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook goed voor een evenwichtige hormoonhuishouding en goed voor de huid. Omega 6 vetzuren zijn met name goed voor de huid en slijmvliezen van je paard. En omega 9 vetzuren gaan de oxidatie van omega 3 en 6 vetzuren tegen en is tevens heel goed voor de huid en hormoonhuishouding. Dit maakt het tot een handige en super gezonde 3 in 1 olie die geschikt is voor dagelijks gebruik.

Daarnaast is PrimeVal Omega 3-6-9 olie geheel plantaardig en bestaat het uit:

  • Lijnzaadolie
  • Sesamolie
  • Zonnebloemolie
  • Pompoenpitolie
  • Teunisbloemolie
  • Natuurlijke vitamine E (antioxidant)

Doordat het volledig plantaardig is vinden paarden het vaak erg lekker en wordt het goed opgenomen door het lichaam. Veel andere omega oliën zijn gemaakt van visolie, wat paarden vaak niet lekker vinden.

Heeft je paard een doffe vacht, moeite met verharen of huidproblemen dan kan PrimeVal Omega 3-6-9 uitkomst bieden!


Oudere post nieuwere post